RĂSFĂŢ CU CIOCOLATĂ

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 60 min

Timp de gatire: 10 min

Gata in: 1 ore, 10 min

INGREDIENTE

6 ouă

215 g zahăr tos

120 g griş de grâu

45 g cacao (plus cacao pentru prosoape de bucătărie)

3 linguri lapte

60 g ciocolată albă

4 lichior de cafea

120 g zahăr pudră

175 g unt

1 pachete frunze mici decorative din zahăr

MOD DE PREPARARE

1. Albuşurile de ou se bat spumă şi se adaugă 75 de grame de zahăr. Separat, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul rămas. Treptat, se pune grişul, cacaoa şi albuşurile bătute.

Se întinde aluatul în două tăvi, în care s-a pus în pre­alabil hârtie de copt. Se lasă să se coacă, pentru aproximativ 10 minute, la o temperatură de 190 C.

2. Se presară cacao peste două prosoape de bucătărie. Se scot foile coapte şi se aşază pe prosop, apoi se îndepărtează repede hârtia.

3. Se topeşte ciocolata în lapte fierbinte. Apoi se adaugă lichiorul de cafea şi se lasă amestecul la răcit. Se topeşte untul, apoi se pune zahărul în compoziţia lichidă şi se bate spumă.

Treptat, se toarnă peste amestecul de ciocolată până ce se omogeni­zează.

4. Pe foile coapte se întinde câte o treime din cantitatea de cremă şi se aşază una peste cealaltă.

Se rulează, apoi se pune pe deasu­pra crema rămasă, se ornează cu frunzele din zahăr şi se pune la frigider, pentru a se întări.

Citeste si PRĂJITURA PIERNIK

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 120 min

Timp de gatire: 50 min

Gata in: 2 ore, 50 min

INGREDIENTE

1 plic întăritor de frişcă

2 linguri miere

100 g gem de portocale

30 g zahăr

1 pachet zahăr vanilat

300 ml smântână

Pentru umplutură

sare

zahăr pudră

300 g făină

1 lingurita praf de copt

5 ouă

150 g miere

150 g zahăr

300 g unt

Pentru blat

Pentru decor

100 g cremă de ciocolată

cireşe confiate

biscuiţi în formă de stea

MOD DE PREPARARE

1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă. Când capătă consistenţă, se pune treptat zahărul. Se adaugă gălbenuşurile amestecate cu untul, mierea, făina şi praful de copt.

Coca obţinută se frământă bine şi se lasă să crească. Se unge o formă, se tapetează cu făină şi apoi se toarnă aluatul. Se lasă la copt 50 de minute. Se lasă la răcit 5 minute şi apoi se scoate din formă. Se taie pe orizontală în patru bucăţi.

2. Smântâna se lasă la frigider 30 de minute înainte de folosire. Se răstoarnă într-un castron de mixer şi se bate la viteză mică. Când începe să crească, se adaugă treptat zahărul şi se dă mixerul la o viteză mai mare.

Când se îngroaşă, se adaugă zahărul vanilat şi întăritorul de frişcă, apoi se lasă la rece. Separat, se amestecă la foc mic gemul de portocale cu mierea.

3. Se ia primul start de blat şi se unge cu fişcă. Peste a doua foaie se pune amestecul de gem şi miere. Peste următorul se pune frişcă şi apoi se acoperă cu ultimul strat de blat.

4. Se întinde omogen crema de ciocolată pe toată suprafaţa prăjiturii obţinute şi se decorează cu biscuiţii în formă de stea şi cireşele confiate.

Sursa:retete.unica.ro