PRĂJITURĂ DIPLOMAT CU CĂPŞUNI

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 40 min

Timp de gatire: 50 min

Gata in: 1 ore, 30 min

INGREDIENTE

1 blat pandişpan pentru prăjituri

Pentru crema cu fructe

500 g fructe din compot (mango, piersici)

1 1/2 pachet gelatină

150 ml suc din compot

500 g smântână pentru frişcă

60 g zahăr

Pentru crema de căpşuni

700 g căpşuni

70 g zahăr

250 g mascarpone

1 lingura zeamă de lămâie

200 g smântână pentru frişcă

1 plic întăritor de frişcă

1 plic zahăr vanilat

1 lingura fistic mărunţit

MOD DE PREPARARE

1. Se separă fructele din compot şi se stropesc cu zeama de lămâie. Gelatina se pune la înmuiat în sucul din compot circa 10 minute. Se toarnă gelatina peste fructele din compot şi se amestecă la cald în jur de 2 minute. Se lasă la răcit.

2. Se bate smântâna cu zahărul până ce se obţine frişcă. Se amestecă apoi cu gelatina cu fructe (răcită) până ce se obţine o cremă. Această cremă se întinde uniform pe blatul de pandişpan şi se dă la rece.

3. Se spală căpşunile şi se lasă la scurs. Se pasează cu ajutorul unei furculiţe până ce se obţine un piure, apoi se amestecă cu zahărul şi cu brânza mascarpone.

4. Smântâna se bate cu zahărul vanilat, cu zeama de lămâie şi cu întăritorul de frişcă. Frişca obţinută se amestecă uşor cu crema de mascarpone şi căpşuni, până ce se omogeni­zează.

5. Se scoate blatul cu crema de gelatină din frigider. Peste stratul de cremă de gelatină se pune, într-un strat uniform, a doua cremă. Se mai lasă o oră la frigider, se ornează cu fructe, iar deasupra se presară fistic mărunţit.

Citeste si ÎNGHEŢATĂ DE FISTIC ŞI MERE VERZI

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 30 min

Gata in: 30 min

INGREDIENTE

3 albuşuri

150 g zahăr tos

500 ml lapte

50 g amidon

50 g fistic fără sare

200 ml frişcă

20 ml esenţă de migdale

2 mere verzi

1 lingura zeamă de lămâie

MOD DE PREPARARE

1. Se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul tos şi esenţa de migdale şi se bat cu mixerul în continuare, până când se întăresc. Amidonul cernut ca să nu aibă cocoloaşe se diluează în laptele rece, apoi se pune la bain-marie, până se îngroaşă.

2. După ce s-a luat de pe foc, se lasă la răcit şi se adaugă albuşurile şi frişca, apoi fisticul tăiat mărunt şi se omogenizează. Se lasă apoi la congelator timp de 4-5 ore.

3. Merele se spală şi se taie feliuţe, apoi se stropesc cu zeama de lămâie pentru a nu se oxida. Îngheţata se serveşte cu feliuţe de măr în jurul ei.

Sursa:retete.unica.ro