Prăjitură cu foi de nucă – un desert delicios care va plăcea tuturor. Încearcă această reţetă simplă

INGREDIENTE

Pentru foi:

10 albuşuri

300 g zahăr tos

300 g nuci măcinate

4 linguri făină

Pentru cremă:

10 gălbenuşuri

4 linguri lapte

4 pliculete zahăr vanilat

300 g zahăr tos sau pudră

250 g unt

MOD DE PREPARARE

Într-un castron mai mare, se pun albu­şurile şi se bat spumă cu telul sau mixerul.

2. Când s-au întărit şi au devenit spumă, se adaugă zahărul tos şi se mixează în continuare până se înglobează complet.

Se adaugă nuca măcinată şi se amestecă din nou, până se încorporează perfect, apoi se adaugă şi făina. Din compoziţia obţinută se fac 4 foi de prăjitură care se coc pe dosul tăvii.

3. Se ia tava, se unge pe dos cu margari­nă sau unt, se tapetează cu făină, se îm­parte în 4 părţi egale compoziţia de mai sus şi se întinde uniform. Foile se coc pe rând, aproximativ 10-15 minute fiecare.

4. Într-un castron, se pun gălbenuşurile, se adaugă zahărul tos, zahărul vanilinat şi se amestecă până se încorporează.

Se adaugă 4 linguri de lapte peste compo­ziţia de gălbenuşuri obţinută.

Castronul cu compoziţia de gălbenuşuri se pune la baie de aburi, deasupra unei cratiţe cu apă fierbinte. Se lasă pe foc şi se ames­tecă încontinuu, până topeşte zahărul, după care se lasă compoziţia la răcit.

5. Într-un alt castron, se pune untul care se freacă spumă şi se adaugă peste com­poziţia de gălbenuşuri. Se amestecă totul până se omogenizează.

6. După ce s-au copt cele 4 foi, iar crema este şi ea preparată, se trece la umplerea foilor. Pe ultima foaie, după ce s-a întins crema, se rade fin o ciocolată de menaj.

Citeste si GOGOŞELE CU CREMĂ

TIMPI DE PREPARARE

Timp de gatire: 45 min

Gata in: 45 min

INGREDIENTE

Pentru aluat:

250 ml apă

4 ouă

80 g unt

150 g făină

1 praf sare

Pentru cremă:

200 ml lapte

2 gălbenuşuri

50 g zahăr

1 plic zahăr vanilinat

50 g făină

Pentru glazura de ciocolată:

100 g ciocolată de menaj

100 ml frişcă lichidă

Pentru copt:

1 gălbenuş

2 linguri lapte

MOD DE PREPARARE

Gogoşele cu cremă de lapte şi glazură de ciocolată – sunt foarte bune şi se face repede. Iată reţeta!

1. Pentru aluat, într-o crăticioară se pun la fiert 250 ml apă cu untul tăiat bucăţele. Când a fiert, se stinge focul şi se pune făina toată odată. Se amestecă energic până se obţine un aluat care se desprinde de pereţii vasului.

2. Se transferă aluatul într-un castron şi se pun sarea și ouăle, amestecând după fiecare. Când aluatul este suplu, dar nu foarte lichid, se pune într-un poş şi se eliberează mici grămăjoare în tava mare de aragaz tapetată cu făină.

Se ung cu gălbenuşul amestecat cu lapte şi se coc 15 minute la temperatura mare şi 10 minute la foc mediu. Se lasă să se răcorească şi se taie în două fără a desprinde complet una de cealaltă cele două părţi.

3. Pentru cremă, se fierbe laptele cu zahărul vanilinat Dr. Oetker. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi apoi se pune făina. Se toarnă puţin câte puţin laptele amestecând şi apoi se pune pe foc şi se fierbe până ce devine o cremă groasă.

4. Pentru glazura de ciocolată se fierbe frişca, se toarnă peste cio­colata ruptă bucăţi şi se amestecă. Gogoşelele se umplu cu cremă şi apoi, aşezate pe un platou, se decorează cu glazura de ciocolată.

Sursa: retete.unica.ro