Poate cineva să se abțină în fața unui lighean plin de gogoși fiebinți? Eu nu cunosc pe nimeni care să spună nu unor gogoși

Ingrediente:

350 g făină

2 ouă

50 g unt

15 g drojdie proaspătă

50 g zahăr

120 ml lapte

coajă de citrice, după gust

ulei pentru prăjit

zahăr pudră, pentru servit

1. Se topește untul și în laptele călduș se desface drojdia cu jumătate din cantitatea de zahăr. Se amestecă drojdia cu laptele și se lasă 10 minute.

2. Făina se pune într-un castron, se face un gol, se pun ouăle, restul zahărului, untul și drojdia. Se adaugă coaja rasă de citrice, după gust.

3. Se amestecă totul până la obținerea unui aluat omogen care se desprinde de pe mâini, la nevoie se mai adaugă un pic de făină. Se lasă aluatul pentru gogoși acoperit să crească timp de două ore.

4. Din aluat se rup mici bile care se modelează sub formă de sul, se rup bucăți, se unesc la capete și, după ce sunt pregătite toate, se prăjesc în ulei încins. Se scot pe șervete de hârtie și se aduc la masă cu zahăr pudră deasupra.

Citeste si : Tort cu cafea instant

Îmi vei mulțumi pentru rețeta asta de tort cu cafea instant! Toți sunt îndrăgostiți de tortul ăsta pentru că seamănă cu dulciurile de la cofetăriile de lux!

Ingrediente pentru tort cu cafea instant:

Pentru blat:

● 170 g unt

● 140 g zahăr pudră

● 3 ouă

● 140 g făină

● 80 g nuci

● 2 lingurițe cafea instant

● o lingură apă caldă

Pentru cremă:

● 4 linguri lapte

● 5 lingurițe cafea instant

● 200 g unt moale

● 150 g zahăr

● 200 g mascarpone

1. Pentru blat, untul se freacă cu zahărul, apoi se adaugă apa și ouăle unul câte altul. Se cerne făina și se adaugă.

2. Se pun nucile mărunțite și cafeaua, se amestecă și se toarnă aluatul în două forme unse și tapetate cu hârtie de copt.
Se lasă la cuptor 25 de minute.

3. Pentru cremă, se pun pe foc laptele și cafeaua și se amestecă pentru a dizolva cafeaua. Se transferă într-un castron și se lasă la răcit. Se freacă untul și zahărul, apoi se adaugă mascarpone și cafeaua și se amestecă bine.

4. După ce s-a răcit blatul, se taie în trei foi.
Se așază foile cu crema între ele, se acoperă cu restul de cremă și se ornează după gust, cu boabe de cafea. Se lasă la frigider de pe o zi pe alta.

Citeste si: Vă dau și vouă această rețetă de prăjitură cu gem și vă spun că este exemplul perfect pentru o prăjitură ieftină și bună

Ingrediente pentru rețetă de prăjitură cu gem:

● 2 pahare lapte

● 2 pahare zahăr pudră

● 3 pliculețe zahăr vanilinat

● 3 pahare făină

● un pahar ulei

● 1/2 pahar cafea dulce

● o lingură cacao

● un plic praf de copt

● gem de caise

● puțin ulei pentru tavă

Pentru servit:

● 100 g ciocolată

1. Se ia drept măsură orice pahar care se va folosi întâi pentru măsurarea ingredientelor uscate care se pun într-un vas.

2. Cu același pahar se pune laptele și apoi uleiul.

3. Se amestecă bine și în tava de copt unsă cu ulei se pune jumătate din cantitatea de aluat. Se așază apoi un strat de gem și se toarnă restul aluatului.

4. Se coace 30 de minute și când s-a răcit se unge cu ciocolata topită.

Sursa:www.libertateapentrufemei.ro