Nu cred că există prăjitură cu mai multă ciocolată, crema este uimitoare, iar glazura delicioasă și dulce! Dacă o preparați, cu siguranță va fi preferata familiei

Prăjitură cu ciocolată, cu multă cremă și o glazură specială de ciocolată!

La noi nu poate lipsi de pe masa de sărbători!

Ingrediente pentru blat:

– 6 ouă

– 1 plic praf de copt

– 2 linguri cacao

– 6 linguri zahăr

– 2 linguri ulei

– 6 linguri făină

Ingrediente pentru cremă:

– 300 ml frișcă lichida

– 300 g ciocolată menaj

Ingrediente pentru sirop:

– 5 linguri zahăr

– 200 ml apă

– Esență de rom

Ingrediente pentru glazură:

– 2 linguri miere

– 300 g zahăr

– 2 linguri cacao

– 150 ml apă

Mod de preparare

Prepararea blatului: punem albușurile și gălbenusurile în vase separate. Gălbenușurile le frecăm cu zahărul, uleiul și apa. Adăugăm făina în care amestecăm praful de copt și cacaoua. Din albușuri batem o spumă tare, apoi cu mare grijă o amestecăm la compoziția gălbenușurilor. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, punem amestecul și coacem în cuptorul preîncălzit, timp de 40 – 45 de minute.

Între timp pregătim crema. Punem ciocolata într-un vas mai mic, turnăm frișca lichidă peste și amestecăm la foc mic. După ce s-a topit ciocolata, o luăm de pe foc și o lăsăm să se răcească.

Pregătim glazura. Punem într-o cratiță mai mică apa și zahărul și fierbem până se topește zahărul. Adăugăm mierea și cacaoua, apoi luăm de pe foc.

Oprim putina crema pentru ornat.

Blatul copt si racit îl tăiem în două, apoi stropim cu sirop (fierbem un amestec din apă, esență de rom și zahăr).

Ungem prima foaie de blat cu crema, apoi punem peste a doua foaie, pe care o stropim din nou cu sirop. Tăiem prăjitura cubulețe potrivite, apoi peste fiecare bucată punem glazură de ciocolată si ornam.

Poftă bună!