Maicutele de la Manastirea Prislop te invata sa faci ardei umpluti de post – Gustosi si deliciosi

Postul este perioada in care alegerea alimentelor poate fi destul de dificila pentru multi romani. Invata cum sa prepari ardei umpluti de post, de la maicutele de la Manastirea Prislop.

Ingrediente:

5 ardei grasi, rosii

1 ardei verde

2 morcovi

2 cepe

5-6 ciuperci champignion

100g orez

2 rosii

350ml suc de rosii

1 lingurita boia dulce

1 legatura patrunjel

1 legatura marar

6 linguri ulei

sare

piper

Mod de preparare:

Spala bine ardeii grasi si cu grija decupeaza cotorul si indeparteaza-l. Curata partea cu seminte si pastreaza restul pentru a forma un capac.

Curata si spala restul legumelor. Toaca ceapa marunt iar ardeiul si ciupercile in cubulete mici. Morocovul se da prin razatoarea mica.

Intr-o oala adauga uleiul impreuna cu ceapa si caleste pana cand aceasta devine opaca. Adauga apoi morcovul si ardeiul si continua sa calesti totul inca un minut, apoi adauga ciupercile, boiaua de ardei si putina sare. Lasa legumele sa fiarba in suc propriu timp de un minut.

Intre timp taie rosiile cubulete si adauga-le peste legume, impreuna cu orezul. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Caleste totul impreuna, pana cand orezul absoarbe toata zeama lasata de legume, apoi stinge focul.

Curata verdeturile si toaca-le marunt. Pastreaza ¼ din compozitie, iar restul adaug-o peste orez. Amesteca bine.

Umple ardeii cu compozitia obtinuta. Nu ii umple foarte mult insa, deoarece orezul va continua sa se umfle la cuptor. Adauga desupra capacele din ardei (pot fi inlocuite cu felii de rosii).

Asaza ardeii intr-o oala inalta impreuna. Adauga sucul de rosii si umple vasul cu apa pana cand ardeii sunt acoperiti. Adauga putina sare si da totul la cuptor pana cand orezul si ardeii sunt bine fierti. Cand sunt gata adauga verdeata ramasa.

Citeste si: Tort “Medovik” – Cel mai simplu tort, pentru cei care nu vor sa intinda aluatul

Ingrediente:

Pentru blat:

2 pahare faina

2 oua mai mari

1 pahar zahar

1 lingurita bicarbonat de sodiu

100 gr unt

3 linguri miere de albine

190 gr smantana

Pentru crema:

4 liunguri zahar

380 gr frisca

Mod de preparare:

Blat:

Pune intr-un vas, la foc mic, bicarbonatul, untul, mierea si zaharul. Fierbe totul vreo 10 minute, pana cand compozitia devine maro. Ia cratita de pe foc si pune in ea smantana. Dupa ce ai amestecat bine, adauga ouale.

Omogenizeaza. Incorporeaza faina si, la fel, omogenizeaza. Tapeteaza o tava cu hartie de copt. Transfera compozitia in ea si baga in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, pentru circa 15 minute. Scoate blatul si injumatateste-l pe orizontala. Taie marginile blaturilor uniform, iar resturile marunteste-le.

Crema:

Mixeaza frisca cu zaharul.

Asamblare:

Pune un blat pe farfurie. Acopera-l cu frisca. Pune al doilea blat. Acopera-l si pe acesta cu frisca. Foloseste restul de frisca pentru a tapeta partile laterale ale tortului. Presara firimiturile de blat peste frisca.

Citeste si reteta de tort rapid cu piscoturi

Din doar cateva ingrediente potio prepara cel mai bun tort cu piscoturi si crema mascarpone.

Ingrediente:

600 g piscoturi

500 g mascarpone

200 ml frisca lichida

200 g zahar

500 g capsuni

Mod de preparare:

Bati frisca cu zaharul, apoi o amesteci cu crema mascarpone. Speli capsunile, le cureti de codite, le feliezi si le pui la scurs. Intr-o tava cu peretii detasabili asezi, pe fundul ei, un strat de piscoturi, apoi aranjezi o parte din ele in picioare, rupte in jumate, de jur imprejur, si torni o parte din crema.

Adaugi felii de capsuni si, din loc in loc, iar piscoturi si restul de crema.

Acoperi cu piscoturi si decorezi cu restul de capsuni. Il dai la rece 2 ore inainte sa il servesti.

Sursa: culinar.bzi.ro