Cheesecake japonez din numai 3 ingrediente: desert ușor, rapid și extrem de gustos, care a devenit tot mai popular în ultima vreme. Încearcă-l și vei vedea de ce

Desertul care a cucerit lumea în 2017 trebuie să fie pe masa ta

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 15 min

Timp de gatire: 45 min

Gata in: 60

INGREDIENTE

3 ouă

120 g ciocolată albă

120 g cremă de brânză nesărată

MOD DE PREPARARE

Separați albușurile de gălbenușuri. Puneți albușurile la frigider și preîncălziți cuptorul la 170 grade Celsius.

Topiți ciocolata albă la bain marie, amestecând continuu cu ajutorul unei spatule. Puneți înăuntru crema de brânză nesărată, amestecând ușor până se omogenizează.

Dați deoparte. Adăgați gălbenușurile, amestecați. Scoateți din frigider albușurile. Cu ajutorul unui mixer, le bateți până obțineți o spumă tare. Puneți o treime din albușuri peste crema de rânză. Amestecați.

Apoi, pe rând, celelalte două treimi, amestecând treptat până la omogenizare.

Pregătiți un vas termorezistent, puneți hârtie pergament pe care o ungeți cu ulei. Turnați mixtura. Luați vasul, ridicați-l ușor și “loviți-l” de masă de câteva ori, pentru a scoate bulele de aer. Turnați niște apă fierbinte în tava cuptorului, puneți în mijloc vasul vostru.

Dați la cuptor astfel: 15 minute la 170 de grade, 15 minute la 160 de grade și… închideți focul, lăsând acolo vasul vostru pentru încă 15 minute.

Scoateți și puneți la răcit. Pudrați cu zahăr, dacă doriți, sau presărați fulgi de migdale.

Citeste si TURTĂ DULCE DE CASĂ – REȚETA CLASICĂ

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 10 min

Timp de gatire: 15 min

Gata in: 25 min

INGREDIENTE

500 g făină

4 ouă

9 linguri miere

200 g zahăr pudră

1 linguriță mix de condimente: scorțisoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir, anason.

1 linguriță bicarbonat

1 lingură zeamă de lămâie

MOD DE PREPARARE

E ușor de făcut, e rapidă și e delicoasă. Merge perfect alături de un pahar cald cu lapte, mai ales în preajma Sărbătorilor de Iarnă.

Amestecă untul topit cu mierea, zeama de lămâie și zahărul, îtr-o crăticioară, pe focul mic. Dă de pe foc după ce s-a omogenizat și lasă la răcit. Între timp, amestecă ingredientele uscat (tot ce a rămas, cu excepția ouălor). Combină amestecul de unt topit cu ingredientele uscate. Bate ouăle și adaugă-le peste.

Frământă lent dar ferm aluatul de turtă dulce, până la omogenizare. Dacă încă ți se lipește de mâini, înseamnă că îi mai trebuie făină.

Adaugă făină puțin câte puțin până ajungi la consistența dorită – aluatul final trebuie să fie elastic și nelipicios. Acoperă castronul în care e aluatul cu un prosop curat și lasă să crească cel puțin 30 de minute.

Încinge cuptorul și tapetează o tavă cu foaie de copt. Formează biluțe de turtă dulce din aluat și pune-le pe tavă, păstrând distanță de 1-2 cm între ele ca să aibă loc să crească fără să se lipească.

Dă-le la cuptor 10-15-20 de minute (în funcție de cât de mari ai format turtele), verificând din când în când să nu se ardă.

Sursa:retete.unica.ro