Cine spune ca diabetul inseamna o viata de privatiuni? Putina organizare si poti petrece la fel de bine ca toti ceilalti. Iata cum faci un desert delicios fara zahar.
Baclava fara zahar
Ingrediente:
– 500 g miez de nuca
– 500 g foi de placinta
– 200 g unt
– 5 albusuri
– 200 ml sirop de artar
Mod de preparare:
Umplutura: Coacem nuca si o macinam; amestecam cu albusurile batute spuma. Ungem tava cu unt. Alternam foi unse cu unt topit cu straturi de umplutura. Punem la racit in frigider 30 de minute. Taiem in bucati si coacem 60 de minute la 1600. Dupa racire, insiropam cu 500 ml apa + 200 ml sirop de artar.
Citeste si: Prajitura cu aluat de ciocolata si crema de branza
Un desert inedit, aceasta prajitura ruseasca cu crema de branza si aluat de ciocolata te va cuceri de la prima degustare.
Ingrediente:
Pentru aluat:
250 g faina
200 g zahar
230 g unt topit
40 g pudra de cacao
2 oua
3 lingurite praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
ulei, pentru uns tava
Pentru crema:
230 g unt topit
230 g crema de branza
200 g zahar
2 lingurite esenta de vanilie
3 oua
40 g amidon
Mod de preparare:
Preincalzesti cuptorul la 176 grade Celsius. Pentru aluat, mixezi faina impreuna cu praful de copt si pudra de cacao. Adaugi zaharul, vanilia, ouale si untul si mixezi la viteza mica, treptat, spre mare pana la omogenizare. Pastrezi o treime din aluat iar pe restul il intinzi intr-o tava unsa cu putin ulei.
Pentru crema, mixezi untul cu crema de branza, zaharul, vanilia, ouale si amidonul. Torni uniform peste aluat. Rupi mici bucatele din aluatul pastrat si le asezi peste crema, din loc in loc. Dai la cuptor in jur de 50-60 de minute, pana prajitura devine aurie. Servesti dupa ce s-a racit putin.
Ingrediente pentru 250ml extract de vanilie:
3 pastai vanilie
250ml votca, rom sau bourbon
Cresteaza pastaile de vanilie pe lungime, fara sa le despici. Pune-le intr-un borcan cu capac si adauga peste ele taria. Aseaza-le in asa fel incat pastaile sa fie acoperite de lichid.
Inchide bine capacul si pune borcanul in camara sau in orice alt loc racoros si intunecat, timp de 1 luna. O data pe saptamana agita putin borcanul.
Extractul de vanilie poate fi realimentat pe masura ce folosesti din el adaugand din nou alcool si inlocuind la intervale de timp pastaile de vanilie (la 3-6 luni).
Poti sa faci extract de vanilie si din pastaile de vanilie deja razuite pentru alte retete. Va trebuie sa pui, insa de 2 ori mai multe decat in cazul pastailor intregi.
Sursa: kfetele.ro
Articol preluat integral cu acord scris.