Așa se prepară renumita prăjitură franțuzească, Mille Feuille! O delicatesă cu cremă de vanilie

Azi vă arătăm o rețetă deosebit de gustoasă. Aceasta este cel mai răspândit desert din bucătăria franceză.

Este un desert foarte cremos și delicios, de care nu vă puteți sătura! Vă recomand să pregătiți o cantitate mai mare!

Ingrediente:

– 1 pachet de aluat pentru foietaj (de la magazin)

– Zahăr

– Apă

Ingrediente pentru cremă:

– 500 ml lapte

– Esență de vanilie după gust

– 3 gălbenușuri

– 125 g zahăr

– 10 g amidon

– 50 g făină

– 100 g unt

Mod de preparare

Punem aluatul de foietaj într-o tavă tapițată cu hârtie de copt, apoi le ungem cu apă și le presărăm cu zahăr. Acoperim cu o altă hârtie de copt și punem deasupra o altă tavă. Apăsăm puțin tava de deasupra, așa foietajul nu va crește în timpul coacerii.

Coacem timp de 15 minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade. Scoatem din cuptor, luăm tava și hârtia de copt de pe aluat, apoi îl întoarcem, presărăm și partea asta cu zahăr, punem hârtia de copt și tava din nou pe deasupra și mai lăsăm la cuptor timp de 10 minute.

Preparăm crema: punem la fiert 350 ml lapte. Între timp batem gălbenușurile cu ajutorul unui mixer și apoi amestecăm cu zahărul, esența de vanilie și turnăm încet și laptele rămas (150 ml).

Laptele trebuie să fie la temperatura camerei. Această compoziție o turnăm la laptele fiert și amestecăm până obținem o cremă groasă.

Tăiem aluatul de foietaj copt în 3 părți egale. O foaie o lăsăm întreagă, iar celelalte două le tăiem în 5 bucăți egale, așa va fi mai ușor să tăiem prăjitura.

Foaia întreagă o punem prima și o ungem cu jumătate din cremă, apoi punem pe deasupra cele 5 bucăți tăiate și ungem cu cealaltă jumătate de cremă. Pe deasupra punem celelalte 5 bucăți de foi tăiate.

Pe deasupra prăjiturii putem păstra puțină cremă și să o ungem cu asta, sau putem învelii cu ciocolată topită albă.

Putem orna cu zahăr pudră și o glazură preparată cu puțină apă și zahăr, peste care punem puțină ciocolată topită sau o glazură făcută din cacao și puțină apă.

Trebuie să lăsăm prăjitura peste noapte la frigider, doar a doua zi o putem servi.

Sursa: bidista.com