7 retete gustoase de sărățele și fursecuri cu cașcaval

Sărățelele sunt la mare căutare. Toată familia le va ronțăi cu drag!

Biscuiți sărați

Din 300 g făină și 150 g unt frământăm un aluat, adăugăm puțin sare și atât lapte cât aluatul să fie tare.

Lăsăm aluatul o jumătate de oră să se odihnească, apoi îl întindem subțire cât lama de la cuțit, și tăiem ce forme dorim. Cu o furculiță le înțepăm, le punem în tava de copt, le ungem cu gălbenuș de ou, presărăm cu sare mare și lăsăm la foc mic în cuptor.

Sărățele

300 g făină, puțină sare, o linguriță de zahăr, hidratăm 5 g de drojdie în lapte călduț, apoi frământăm un aluat din toate ingredientele.
Întindem aluatul și îl tăiem fâșii, ungem cu gălbenuș de ou, presărăm cu chimen și sare, și le coacem până vor avea culoarea aurie.

Sticksuri cu cașcaval si boia de ardei

Pregătim un aluat de foietaj

Punem foile într-un loc rece și lăsăm până se întăresc, apoi le ungem cu ou. Presărăm cu cașcaval ras amestecat cu boia de ardei. Tăiem foile în fâșii de 10 cm lungime și 2 cm lățime și le punem la cuptor.

Biscuiți cu cașcaval

Din 100 g unt, 100 g cașcaval ras, 140 g făină, 2 gălbenușuri de ou, și cu puțină sare frământăm un aluat. Frământăm bine aluatul, îl întindem și îl tăiem după preferințe. Coacem biscuiții aurii într-o tavă tapițată cu făină. Nu ungem cu ou, pentru că dacă biscuiții se ard chiar și puțin, vor deveni ușor amari.

Pogăcele cu unt

Din 300 g făină, 200 g unt, 2 gălbenușuri de ou, puțin rom, sare și smântână, în care dizolvăm 10 g drojdie, facem un aluat de consistența aluatului de ștrudel. Întindem de 3 ori și tăiem în formă de pogăcele, punem în tavă, lăsăm 45 min să se odihnească, înainte să le coacem le ungem cu ou, presărăm cu chimen și coacem la foc destul de mare.

Pogăcele cu cașcaval

Din 200 g făină, 200 g unt, 100 g cașcaval ras, puțină sare, un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu și 3 gălbenușuri de ou frământăm un aluat.
Frământăm bine și îl întindem gros. Tăiem în formă de pogăcele, punem în tavă și presărăm cu cașcaval ras. Coacem până vor avea o culoare aurie.

Gogoși cu cașcaval și cremă de cașcaval

Pregătim gogoși de ecler (250 ml lapte sau apă, 70 g unt, un praf de sare amestecăm pe foc până fierbe. Adăugăm repede 140 g făină, amestecăm bine, luăm de pe foc și amestecăm in continuare până se răcește. Adăugăm 6 gălbenușuri de ou, unul câte unul și amestecăm bine.

Într-o tavă tapițată cu făină punem grămăjoare egale și coacem în cuptorul fierbinte pentru 5 min. după 5 min scădem puțin temperatura cuptorului și coacem gogoșiile frumoase aurii. După ce sunt gata le mai lăsăm încă 5 min. în cuptorul cu ușa deschisă. Imediat ce se răcesc, le tăiem pe jumătate și le umplem cu cremă.), dar în loc de crema de vanilie, umplem cu cremă de cașcaval.

Mod de preparare pentru crema de cașcaval: la abur, dintr-un gălbenuș de ou, smântână lichidă, cașcaval emental ras, unt și puțină sare, pregătim crema. Amestecăm până obținem densitatea dorită, luăm de pe abur și continuăm să amestecăm până se răcește, apoi mai adăugăm unt.

Cantitățile diferă în funcție de câte gogoși dorim să facem. La 6 gălbenușuri de ou, folosim 1-2 linguri de smântână, 250 g de cașcaval, 100 g unt și sare după gust.

Sursa: bidista.com