Totuși, care este secretul pentru o salată de boeuf perfectă?
Cel care a invetat această rețetă se numea Lucien Olivier, un bucătar renumit de la hotelul Hermitage din Moscova lui 1860.
De-a lungul timpului, așa cum era de așteptat, rețeta a suferit mici modificări. Astăzi, cea mai bună salată de boeuf se face folosind:
300-400 gr piept de pui (unii recomandă carnea de vită, fiindcă este mai gustoasă)
500 gr zarzavat (țelină, albitură, morcov)
Castraveți murați (și gogoșari dacă dorim)
Mazăre la conservă
Cartofi fierți
Maioneză făcută în casă din 4 gălbenușuri (două fierte, două crude), 2-3 lingurițe de muștar și ulei
Cum se face?
După rețeta originală, toată lumea știe pașii. Carnea se pune la fiert, la fel și zarzavatul. Se lasă la răcit, se curăță și apoi se toacă în formă de cubulețe. Ne apucăm apoi de tocat castraveți murați (și gogoșari, opțional), apoi scurgem mazărea de apa din conservă.
Amestecăm toate ingredientele și ne ocupăm de pregătitul maionezei. Ca să nu se taie, noi folosim și gălbenuș fiert. Când maioneza noastră a căpătat consistența dorită o adăugăm peste carnea și legumele tocate și amestecăm.
Este indicat să folosești mâna, ca să poți uniformiza mai bine. Gustă de sare și maioneză, până ce obții gustul dorit de tine. Carnea dă gust, așa că nu te zgârci. Atenție! Un secret: poți folosi zeamă de lămâie pentru ca preparatul tău să nu fie unul grețos.
Citeste si Cum se prepară pâté de foie gras, un deliciu culinar franţuzesc pe care îl poţi face şi tu acasă!
Chiar dacă trăieşti în România şi nu ţi-ai luat (încă!) bilet de avion cu destinaţia Franţa, deliciile franţuzeşti pot fi preparate şi la tine în bucătărie! Rețetă franțuzească de pâté de foie gras este mai simplă decât ai putea crede, tot secretul e să cântăreşti foarte bine cantităţile de ingrediente:
Ingrediente necesare:
1,6 kg ficat de gâscă;
o lingură sare de mare;
1/2 linguriță piper negru măcinat;
1/4 linguriță nucșoară (proaspăt răzuită);
o lingură cognac;
merișoare;
vin roșu;
lapte;
dulceață de ceapă
pâine prăjită.
Mod de preparare:
Se dizolvă sarea de mare în lapte, apoi se adaugă ficatul, se acoperă cu lapte și se lasă 1-2 ore la frigider. După două ore se scoate ficatul din lapte și se lasă 15 minute la temperatura camerei.
Se curăță ficatul bine de pieliță, se taie bucăți, se presară cu condimente, sare, congnac și vin și se pune la cuptor, la 100 grade Celsius, timp de 40 de minute. Apoi se pasează cu furculița și se dă la rece.
Se montează pe suport de pâine prăjită, cu dulceață de ceapă.
Sursa: a1.ro