Iata ce nu trebuie sa mai faci niciodata atunci cand gatesti omleta. Aceste greseli sunt destul de serioase!
Prea mult lichid
Turnând lapte, smântână sau apă în timp ce bateţi ouăle nu le face mai pufoase, ci mai dure. În plus, orice lichid adăugat se va separa de ouă când amestecul este pus pe foc
Puneţi sare înainte de a le găti
Ştiţi acel vârf de cuţit de sare pe care îl adăugaţi în timp ce bateţi ouăle? De fapt, atrage umezeala, ceea ce e ca şi cum aţi adăuga lapte sau apă. Este bine să adăugaţi sarea când omleta este aproape gata.
Adăugaţi legume crude Sigur, legumele adaugă omletei substanţe nutritive, dar sunt şi încărcate cu apă. Pentru o omletă gustoasă folosiţi legume deja gătite. Le puteţi sota direct în tigaie şi scurgeţi excesul de apă înainte de a le adăuga în omletă.
Gătiţi la foc mare
Focul mare scade structura de proteine din ouă, astfel încât în final preparatul va fi mai dur şi mai uscat. Cel mai bine este să gătiţi la foc scăzut, chiar dacă va dura între 5 şi 7 minute, şi veţi avea astfel parte de o omletă cu textură moale şi cremoasă.
O luaţi de pe foc când pare gata
La fel ca la o friptură de porc sau ca la o bucată de peşte, căldura reziduală va determina ouăle să continue procesul chiar şi după ce le luaţi de pe aragaz. Acest lucru înseamnă că dacă opriţi aragazul când vi se pare că omleta este făcută, cel mai probabil ouăle vor fi uscate sau arse până la momentul în care vă puneţi la masă. Puneţi omleta în farfurie când arată de parcă ar mai avea nevoie de un minut pe foc şi va fi perfectă.
Citeste si: Prajitura cu aluat de ciocolata si crema de branza
Un desert inedit, aceasta prajitura ruseasca cu crema de branza si aluat de ciocolata te va cuceri de la prima degustare.
Ingrediente:
Pentru aluat:
250 g faina
200 g zahar
230 g unt topit
40 g pudra de cacao
2 oua
3 lingurite praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
ulei, pentru uns tava
Pentru crema:
230 g unt topit
230 g crema de branza
200 g zahar
2 lingurite esenta de vanilie
3 oua
40 g amidon
Mod de preparare:
Preincalzesti cuptorul la 176 grade Celsius. Pentru aluat, mixezi faina impreuna cu praful de copt si pudra de cacao. Adaugi zaharul, vanilia, ouale si untul si mixezi la viteza mica, treptat, spre mare pana la omogenizare. Pastrezi o treime din aluat iar pe restul il intinzi intr-o tava unsa cu putin ulei.
Pentru crema, mixezi untul cu crema de branza, zaharul, vanilia, ouale si amidonul. Torni uniform peste aluat. Rupi mici bucatele din aluatul pastrat si le asezi peste crema, din loc in loc. Dai la cuptor in jur de 50-60 de minute, pana prajitura devine aurie. Servesti dupa ce s-a racit putin.
Ingrediente pentru 250ml extract de vanilie:
3 pastai vanilie
250ml votca, rom sau bourbon
Cresteaza pastaile de vanilie pe lungime, fara sa le despici. Pune-le intr-un borcan cu capac si adauga peste ele taria. Aseaza-le in asa fel incat pastaile sa fie acoperite de lichid.
Inchide bine capacul si pune borcanul in camara sau in orice alt loc racoros si intunecat, timp de 1 luna. O data pe saptamana agita putin borcanul.
Extractul de vanilie poate fi realimentat pe masura ce folosesti din el adaugand din nou alcool si inlocuind la intervale de timp pastaile de vanilie (la 3-6 luni).
Poti sa faci extract de vanilie si din pastaile de vanilie deja razuite pentru alte retete. Va trebuie sa pui, insa de 2 ori mai multe decat in cazul pastailor intregi.
Sursa: kfetele.ro
Articol preluat integral cu acord scris.
Timp de preparare: 40 de minute Cantitate: pentru 4 persoane Ingrediente -2 pachete biscuiti populari…
Usor de facut si foarte delicios! Inlocuiti carnea cu aceasta “deliciosenie” si veti fi incantati.…
Budinca din branza cu stafide este un desert gingas si sanatos, adorat atat de copii,…
Ingrediente: salam 2 tipuri a cate 200 gr fiecare 300 gr faina 1 rosie 2…
Ingrediente: Pentru blatul de cacao: 150g unt la temperatura camerei 1 galbenus 100g zahar un…
Ingrediente: 1,5 l lapte 12 oua 300 g zahar ½ lingurita sare 1 pliculet zahar…