Medicii nutriționiști ne recomandă să analizăm cu atenție puiul cumpărat din comerț. Este important ca respectiva carne să fie cumpărată de la producători autorizați și care să respecte toate normele din domeniu.
La fel de importantă este și prospețimea cărnii.
Tot ce trebuie să faci este să apeși ușor, cu un deget, carnea de pui din caserolă. Dacă produsul este proaspăt, carnea ar trebui să revină la forma inițială.
Dacă acest lucru nu se întâmplă, înseamnă că puiul este de ceva timp pe raftul supermarketului și ar trebui s găsești o altă variantă pentru mâncarea pe care o vei pune pe masă.
Pieptul de pui, cel pe care îl găsești de obicei ambalat separat, în caserole, trebuie să aibă o culoare rozalie. Dungile de grăsime, dacă acestea există, trebuie să fie cât mai deschise la culoare, potrivit Unica.ro.
Dacă vorbim, în schimb despre copănele și aripi, învelite în piele, acestea ar trebui să fie deschise la culoarea. Nu îți fă griji dacă observi și urme de culoare galbenă pe carne.
Este grăsime și este de preferat să aibă această culoare.
este de preferat să cumperi un pui întreg, din care să folosești doar părțile de care ai nevoie. Economisești bani, în primul rând. Apoi, ai șanse maxime să cumperi un produs proaspăt și de cea mai bună calitate.
Citeste si Efectele consumului de carne de pui asupra noastră
Din păcate industria alimentară a revoluționat modul de creștere al animalelor. Dacă și tu obișnuiești să consumi carne de pui din comert este bine să ții cont de sfaturile din acest articol pentru a nu-ți pune sănătatea în pericol atunci când o gătești.
70 de zile acum el crește în 48 de zile.
Această creștere rapidă aduce foarte multe dezavantaje sănătății tale, deoarece structura cărnii a fost modificată în laborator astfel încât structura ei să aibă o culoare mai albă și o dimensiune de două ori mai mare decât este normal.
Astfel s-a creat în America, Consiliul Național al Puiului, unde a apărut planificarea la anumite standarde pentru a schimba consistența puiului de găină prin metode precum incubarea, creșterea, hrănirea, ambalarea, procesarea și apoi vânzarea sa.
Totul pentru a crește profitul vânzărilor.
Oamenii se uită tot mai des la cantitate decât la calitate, astfel reușindu-se o creștere spectaculoasă a acestei industrii.
Aspectul cărnii îți arată cum a fost crescut puiul
Sigur ai cumpărat și tu cel puțin odată piept de pui din comerț. Poate că nu ai acordat atenția cuvenită până acum felului în care aceasta se prezintă, însă este imposibil să nu fi observat acea linie albă de pe el.
Această linie îți confirmă faptul că pasărea a fost crescută forțat, având loc diverse modificări genetice, printre care se enumeră și alimentația sa.
Fiind „ajutată” să crească într-un mod diferit acest tip de carne va avea cu aproximativ până la 200% mai multă grăsime decât un pui crescut în curtea bunicilor la țară.
Cantitatea în defavoarea calității
Datorită creșterii profitului în urma acestor modificări la care a fost supusă carnea de pui, acest exemplu a fost preluat și de către celelalte ramuri ale agrozootehniei.
Practic cine nu s-a aliniat acestui mod de creștere a păsărilor nu prea mai există pe piața din România. Un aspect destul de trist, mai ales din cauza faptului că astfel au scăzut șansele ca să îți poți procura o carne sănătoasă crescută ecologic.
Cum sunt tratate bolile păsărilor și cum sunt hrănite
În marea majoritate puilor li se administrează în mod constant antibiotice prin intermediul apei și al hrănii. Din cauză alimentației ce se face în mod continuu pentru a crește repede, sistemul lor osos nu mai suportă greutate pe care aceștia o dezvoltă.
Astfel, devin niște păsări chinuite ce trăiesc în condiții grele pentru ca mai apoi să fie sacrificate și ultraprocesate spre consumul nostru.
Nu este foarte greu să înțelegem astfel de ce configurația corporală mărită a populației americane a crescut atât de mult în ultimii 50 de ani.
Dacă ne uităm și pe continentul nostru putem observa cum și aici efectele sunt vizibile prin prezența populației obeze și cu foarte multe probleme nutriționale.
Cazul aripioarelor de pui
Această poveste este una adevărată și trage un semnal de alarmă asupra pericolului din consumul mai ales al aripioarelor de pui.
Astfel, o femeie căreia i s-a descoperit o tumoră la nivelul ovarului, s-a operat pentru a i se extirpa chistul plin cu sânge de culoare neagră. Crezând că a scăpat astfel de problemă, după numai câteva luni problema a recidivat, fiind nevoită să se prezinte din nou la medic.
În timpul consultului femeia a fost întrebată dacă a consumat aripioare de pui.
Răspunzând afirmativ la întrebarea doctorei, acesta a primit informația conform căreia puii sunt injectați cu hormoni steroizi care le accelerează creșterea mai ales în zona gâtului și a aripilor.
Aceste zone fiind cele mai nocive din corpul puiului. Steroizii odată ajunși în organismul uman prin intermediul cărnii de pui va accelera creșterea inclusiv a tumorilor.
Mai ales că în prezența hormonilor feminini aceșttia favorizează formarea de tumori chistice la nivelul ovarelor, a fibroamelor și nu numai.
Din păcate veștile rele nu se opresc aici, conform studiilor același lucru se întâmplă și cu carnea de vită, dar și cu peștele Pangasius. În ambele cazuri administrarea de antibiotice este prezentă și constantă.
Nu este de mirare că apoi ne confruntăm cu probleme precum oboseala cronică sau cu un sistem imunitar scăzut.
Sursa:www.romaniatv.net