DULCIURI

Cabana – O prajitura cu banane si biscuiti, fara coacere

Ingrediente (pentru 8 portii):

2 banane

150 gr unt

250 gr biscuiti cu cacao

2 pachete praf budinca de vanilie

500 ml lapte

6 linguri zahar

250 gr biscuiti simpli

1 esenta de vanilie

Mod de preparare:

Amesteci praful de budinca cu putin lapte pana obtii un amestec omogen. Restul de lapte il torni intr-un vas, adaugi zaharul si dai in clocot. Pui praful de budinca si fierbi, la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa, dupa care lasi sa se raceasca. Adaugi untul, esenta de vanilie si mixezi bine crema.

Intinzi o folie de aluminiu pe un blat si asezi unul langa altul un rand de biscuiti albi (7-8 bucati), ii ungi cu putina crema si asezi peste ei un rand de biscuiti cu cacao. Pui un strat de crema, asezi doua banane, una in continuarea celeilalte, pui restul de crema si asezi cele doua tipuri de biscuiti sub forma de „acoperis”.

Citeste si cum a aparut prajitura Pavlova
De zeci de ani, se da o lupta apriga intre Australia si Noua Zeelanda pentru paternitatea popularei prajituri Pavlova. Celebrul desert facut din bezea si fructe are o istorie strans legata de bine-cunoscuta balerina din Rusia. Istoricii culinari spun ca desertul pe care azi il cunoastem sub numele de „prajitura Pavlova“ a fost botezat dupa balerina de origine rusa Anna Pavlova, care a vizitat pentru prima oara Australia in 1926.

Si tot istoricii arata ca un bucatar din Wellington a creat acest desert in onoarea talentatei dansatoare:era realizat din doua blaturi de bezea,frisca batuta si fructe proaspete (capsuni, kiwi, fructe de padure etc.). Trei ani mai tarziu,reteta era publicata in Noua Zeelanda.

Gastronomii au descoperit retetele a peste 150 de prajituri asemanatoare,care dateaza de dinainte de 1926. Cert este ca prajitura a devenit populara la scurt timp dupa ce balerina care i-a dat numele a cucerit America,Europa si Marea Britanie,intr-un turneu international.

Acest desert este extrem de popular in bucataria nationala a Australiei si a Noii Zeelande. Fiind atat de usoara si de delicioasa, prajitura Pavlova este servita frecvent la mesele festive si de sarbatori. Chiar daca este un desert de vara,poate fi consumat si de Craciun. Muzeul National al Noii Zeelande din Wellington si-a sarbatorit prima aniversare in februarie 1999. Cu aceasta ocazie,reprezentantii muzeului au creat cea mai mare prajitura Pavlova,numita „Pavzilla“,care a fost taiata de premierul tarii.

Recordul a fost doborat de studentii de la Eastern Institute of Technology,tot din Noua Zeelanda,in martie 2005. Creatia tinerilor se intindea pe 64 de metri lungime,in comparatie cu prajitura din 1999,care avea doar 45 de metri in lungime. Despre Anna Pavlova, presa vremii scria ca: „Nu danseaza; se inalta si pluteste ca si cum ar avea aripi“. Din aceasta descriere, iti poti da seama cat de usor si de delicat este desertul ce poarta numele celei care a revolutionat lumea baletului.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Felie de biscuiti cu crema de vanilie si visine

Timp de preparare: 40 de minute Cantitate: pentru 4 persoane Ingrediente -2 pachete biscuiti populari…

6 years ago

Am avut doi dovlecei si o bucata de branza… a iesit o minunatie

Usor de facut si foarte delicios! Inlocuiti carnea cu aceasta “deliciosenie” si veti fi incantati.…

6 years ago

Budinca din branza cu stafide

Budinca din branza cu stafide este un desert gingas si sanatos, adorat atat de copii,…

6 years ago

Pizza in tigaie – Aromata, apetisanta si foarte simplu de realizat

Ingrediente: salam 2 tipuri a cate 200 gr fiecare 300 gr faina 1 rosie 2…

6 years ago

Prajitura”Bounty”, este simplu de realizat , fina si rafinata. Gustul ei te duce cu gandul direct pe o plaja tropicala

Ingrediente: Pentru blatul de cacao: 150g unt la temperatura camerei 1 galbenus 100g zahar un…

6 years ago

Crema de zahar ars cu blat de pandispan

Ingrediente: 1,5 l lapte 12 oua 300 g zahar ½ lingurita sare 1 pliculet zahar…

6 years ago