Ecler cu crema de cocos

INGREDIENTE

Pentru aluat

150 g făină

125 ml apă

125 ml lapte rece

125 g unt

5 ouă

1 praf de sare

Pentru cremă

cremă de cocos pentru deserturi

MOD DE PREPARARE

Am mâncat în altă țară și m-am îndrăgostit iremediabil de gustul lor. Cum nu au vrut să îmi dea rețeta cei de la cofetăria în cauză, am încercat să o reproduc eu acasă. A fost incredibil de ușor și mi-au ieșit mult mai bune ca ale lor.

Pune la fiert apa, laptele, untul și sarea. Când fierbe, pune toată faina dintr-o dată și amestecă energic până la omogenizare. Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând energic pentru a le încorpora pe fiecare – numai dupa ce un ou a fost încorporat se adaugă următorul. Știi că aluatul e gata când se desprinde de pereţii vasului.

Pune aluatul într-un poș (sau într-o pungă tăiată la un colţ) și toarnă-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, sub formă de bucăţi lungi de circa 8 cm – pune-le la distanță pentru a avea loc sa crească.

Dă la copt în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute cu ușa închisă și încă 25 de minute cu ea întredeschisă Lasă să se răcească.

Între timp, pregătește crema conform instrucțiunilor de aici. Pune crema într-un poș (sau seringă de patiserie, dacă ai) și se umplu “cojile” de ecler.

Poți decora deasupra tot cu crema de cocos, dacă ți-a mai rămas. Dacă nu, cu ciocolată topită sau rasă, sau chiar cu glazură de ciocolată.

Citeste si: BOMBOANE DE CIOCOLATĂ ALASKA (PALEO)

INGREDIENTE

Pentru inghetata de caju

1 cana alune caju inmuiate in apa

1 ceasca apa

1/4 ceasca ulei de cocos topit

2 linguri miere de albine

1 lingura miere sau sirop de artar

1 lingura esenta de vanilie

Pentru glazura de ciocolata

5 linguri pudra de cacao

5 linguri ulei de cocos topit

1/4 ceasca sirop de artar

MOD DE PREPARARE

Învaţă să prepari chiar tu nişte batoane sau bomboane din ciocolată paleo cu umplutură sănătoasă şi gust delicios. Vezi cum se fac bomboanele de ciocolată cu caju Alaska.

Mod de preparare:

Tapetează o formă de cozonac cu hârtie de copt. Scurge alunele caju de apă şi combină-le cu apa, uleiul de cocos, mierea, siropul de arţar şi esenţa de vanilie. Amestecă totul într-un blender la viteză mare şi ajustează de arome şi dulceaţă. Toarnă compoziţia în forma tapetată şi dă la congelator circa 4-6 ore.

Taie 8 batoane îngheţate şi dă-le la congelator până este gata ciocolata.

Amestecă uleiul de cocos cu pudra de cacao şi siropul de arţar până obţii o pastă destul de dulce şi destul de închisă la culoare.

Toarnă glazura de ciocolată peste fiecare bucată de îngheţată de caju şi cocos, astfel încât să fie acoperite complet. Repetă procedeul până ce fiecare baton de îngheţată este acoperit bine în crustă de ciocolată. Tapetează un recipient din plastic cu capac cu hârtie de copt şi pune bomboanele de ciocolată Alaska la congelator până la servire.

Sursa:retete.unica.ro