Friptura de miel preparata la ceaun, o mancare traditionala romaneasca pregatita de Paste

Friptura de miel la ceaun cu 3 arome, asemanatoare la gust si aroma cu friptura de miel la cuptor, friptura de miel preparata la ceaun in stil ciobanesc ca la stana de oi, este un preparat din carne de miel la fel de gustos si delicios.

Carnea de miel gatita la ceaun in sos de vin alb cu legume si usturoi asa cum o prepara ciobanii la stana de oi este atat de frageda ca nici nu apuci bine sa-i simti gustul ca ti se topeste in gura si daca nu ai paharul cu bautura aproape ramai cu el neatins.

Mancarea o poti face atat de Paste cat si oricand iti este pofta de o friptura traditionala romaneasca, o mancare gustoasa cum numai la noi in Romania gasesti.

Reteta cu carne de miel este foarte simpla si usor de facut si seamana putin cu o tochitura de carne, iar legumele sunt adaugate doar pentru gust si aroma si vor lasa carnii un sos gustos de te lingi pe degete.

Pentru preparare avem nevoie in primul rand de un ceaun incapator, 3 kg carne de miel macra si cu os (pulpa de miel), 2 cepe potrivite, 150 ml ulei, 2 fire ceapa verde, 2 fire usturoi verde, 5 catei de usturoi, 3 ardei kapia normali, 6 rosii cherry, 1 lingurita sare, 1 lingurita piper negru macinat, 1 lingurita cimbru macinat, 1 ceasca apa, 2 cani vin alb de calitate.

Eu am folosit pulpele din spate de la miel si o pulpa din fata, am taiat pulpele in 3 bucati deoarece sunt mult mai gustoase taiate decat daca le-am pune intregi, le-am presarat putina sare si le-am lasat sa prinda gust cat timp am pregatit legumele.

Am curatat si am taiat marunt doua cepe potrivite, usturoiul uscat l-am curatat si l-am zdrobit, ardeiul l-am curatat de cotor si l-am taiat pe jumatate, iar restul legumelor (rosii, ceapa si usturoi verde) le-am lasam intregi, usturoiul si ceapa verde se pot taia pe jumatate daca va deranjaza ca sunt prea lungi.

Incingem ulei intr-un ceaun si prajim carnea inabusit la foc mediu, amestecam carnea periodic si o stropim cu apa pana cand carnea este aproape gata, apoi adaugam toate legumele, toate condimentele si o cana de vin (250 ml).

Amestecam carnea si legumele in ceaun iar dupa ce vinul scade mai adaugam o cana de vin, iar cand carnea este foarte bine patrunsa oprim focul.

Totul este gata in aproximativ 3 ore, servim friptura la ceaun calda cu muraturi (gogosari si castraveti murati sau muraturi asortate), sau cu o salata asortata de vara, merge chiar si cu o salata de varza proaspata si cativa cartofi noi prajiti.

Friptura de miel preparata la ceaun, o mancare traditionala romaneasca pregatita in special cu ocazia Pastelui, o friptura cu carne de miel gustoasa si aromata de care nu te saturi niciodata, daca cauti o reteta de fripturi incearca reteta mea!

Friptura la ceaun este o friptura delicioasa, sanatoasa si consistenta care te imbie cu mirosul placut de miel si arome de condimente bine alese care merge cu un pahar de vin bun de casa.

Sursa: culinar.bzi.ro