Chec din 3 ingrediente – O minune de prajitura pe care ai mei o mananca foarte rapid ori de cate ori o fac

Ingrediente:

5 oua mari la temperatura camerei

225 g branza dulce, la temperatura camerei (mascarpone)

400 g lapte condensat

*Optional, pentru decorat: fructe proaspete, zahar pudra, fulgi de cocos etc.

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 160 grade Celsius. O sa ai nevoie de o tava de prajituri cu pereti detasabili, tapetata cu hartie-pergament.
Separa albusurile de galbenusuri.

Bate cu mixerul branza dulce pana devine cremoasa si pufoasa – aproximativ 1 minut. Adauga laptele condensat (care trebuie sa fie cat mai gras posibil) si bate inca un minut. Adauga si galbenusurile si bate-le 2-3 minute pana cand se omogenizeaza.

Intr-un bol separat (curat si uscat) bate albusurile (cu paletele mixerului proaspat spalate si uscate) pana obtii o spuma tare.

Pune jumatate din cantitatea de albusuri batute peste amestecul de branza. Amesteca usor. Pune si restul de albusuri si amesteca usor pana la omogenizare completa.

Toarna aluatul in tava si bate tava bine de masa de cateva ori ca sa iasa bulele de aer.

Pune intr-o tava aproximativ 500 de ml de apa si plaseaz-o pe randul de jos al cuptorului. Pune tava cu cheesecake-ul pe grilajul de deasupra tavii cu apa, in mijloc.

Lasa prajitura sa se faca timp de 45 minute. Inchide focul la cuptor si lasa cheesecake-ul acolo sa se mai raceasca, vreo 30-40 de minute. Da usor la o parte peretii tavii, desprinde de pe hartia pergament si lasa sa se raceasca de tot.

Daca vrei, poti cerne zahar pudra pe deasupra sau decora cu fructe, fulgi de cocos, de migdale etc.

Citeste si Tort de biscuiti

Ingrediente:

500 g biscuiti populari sau petit

2 oua

100 g unt

100 g zahar pudra

50 g faina

100 ml lapte

ciocolata rasa

Mod de preparare:

Se bat ouale cu zaharul vanilat si se adauga putin cate putin untul si se bate bine pana cand amestul devine neted. Se adauga laptele si faina si se pune la fiert amestecand pana se ingroasa. Se inmoaie biscuitii in lapte, unul cate unul si se pun rapid pe tava sau staniol. Se aseaza in straturi si se toarna crema intre ei. Se presara cu ciocolata fulgi si se pune la rece cateva ore.

Beneficii sanatate lapte de capra

Laptele de capra ofera o mare varietate de beneficii pentru sanatate, cu foarte putine efecte secundare negative, spre deosebire de cele intalnite in cazul consumului de lapte de vaca.

Antiinflamator natural. Unele cercetari sugereaza ca unul dintre principalele avantaje ale laptelui de capra este ca acesta detine capacitati antiinflamatorii. Acesta este un alt motiv pentru care persoanele cu probleme inflamatorii intestinale ar trebui sa inlocuiasca laptele de vaca cu lapte de capra.

Este ecologic. Pentru crestere, caprele necesita mult mai putin spatiu si alimente decat vacile. In general, se pot creste 6-8 capre in acelasi spatiu in care sunt crescute, in mod normal, doar doua vaci. Din aceasta cauza, crescatorii de capre apeleaza mai putin la diverse metode nu tocmai sanatoase de a creste aceste animale. Acest lucru se identifica mai apoi in calitatea produselor lactate preparate din lapte de capra.

Agent metabolic. Studiile recente au asociat consumul de lapte de capra cu o capacitate crescuta de metabolizare a fierului si cuprului, in special in randul persoanelor care sufera de malabsorbtie. Pe langa consumul de lapte de capra puteti lua, de asemenea, un supliment enzimatic digestiv pentru a facilita absorbtia elementelor nutritive in organism.

O cana de lapte de capra ofera 14,5% din cantitatea zilnica recomandata de potasiu.

Sursa: culinar.bzi.ro

Articol preluat integral cu acord scris.